Blogginlägg

Ingrediens fokus: Hyaluronsyre

Hyaluronsyra är en av de kraftfullaste fuktgivande ingredienserna som binder 1 000 gånger sin egen vikt i vatten. Hyaluronsyra ger huden omedelbar återfuktning och fyller ut fina linjer och ojämnheter för ett fylligare och fastare utseende.

Fallback Contact
Af Demet Karaca, produktspecialist · Uppdaterad: 3. augusti 2023
Jumiso waterfull hyaluronic acid cream 2 aspect ratio 800 600 800x588

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är en av de kraftfullaste fuktgivande ingredienserna som binder 1 000 gånger sin egen vikt i vatten. Hyaluronsyra ger huden omedelbar återfuktning, fyller ut fina linjer och ändrar ojämnheter vilket ger huden ett fylligare och fastare utseende.

Många av våra produkter innehåller upp till fem olika hyaluronsyror som varierar i storlek och molekylvikt. De olika storlekarna gör att huden kan ta upp fukt och näring effektivt på djupet.

Hyaluronsyra hjälper dessutom till att jämna ut ojämnheter i huden och kan också bidra till att öka kollagenproduktionen i huden, samt stärka och göra huden mer motståndskraftig.

Vad gör hyaluronsyra för huden?

När huden åldras minskar den naturliga hyaluronsyran i huden vilket leder till att huden förlorar fukt och blir torrare och ojämnare.

När hyaluronsyra appliceras på huden fungerar den som en svamp som drar till sig fukt för att boosta återfuktningen på hudytan och lämnar huden fyllig och återfuktad.

Vilka tecken finns på att huden saknar hyaluronsyra?

Om huden saknar hyaluronsyra återspeglas detta på huden i form av rynkor, bristande lyster och huden känns torr och slapp. Därför kan det vara bra att använda hudvårdsprodukter med hyaluronsyra för att återställa hudens elasticitet och fukt.

Hur använder man hyaluronsyra?

Precis som med de flesta andra hudvårdsprodukter får du bäst resultat om du använder hyaluronsyra regelbundet.

Produkter med hyaluronsyra kan användas både morgon och kväll men efter att ha använt en produkt som innehåller hyaluronsyra är det en bra idé att applicera en ansiktskräm efteråt för att se till att fukten kapslas in i huden.