Blogginlägg
Fokus på ingredienser: Matcha
Matcha VS Grönt te
Matcha och grönt te framställs båda av växten Camellia Sinensis, men odlas på olika sätt.
Grönt te odlas i direkt solljus och har en mer brungrön färg. Matcha växer i skuggan, vilket gör att den kraftiga gröna färgen som matcha-pulvret är känt för bibehålls. Matcha odlas i skuggan för att bevara det höga klorofyllinnehållet som ger matcha sin djupa gröna färg. Grönt te skördas och samlas in med hjälp av maskiner och torkas sedan för att stoppa jäsningsprocessen. Matcha, å andra sidan, är noggrant utvald och handplockas för att säkerställa att bara de bästa bladen väljs ut. Grenar och stjälkar avlägsnas från bladen som sedan vispas till matcha-pulver.
Vilka egenskaper har matcha?
Liksom grönt te är matcha fulladdat med kraftfulla antioxidanter som minskar tidiga ålderstecken, som fina linjer och rynkor. Dessutom verkar matcha även irritationshämmande och antiinflammatoriskt, vilket passar utmärkt för aknebenägen hud.
De kraftfulla antioxidanterna har en antiinflammatorisk effekt, vilket motverkar rodnad och irritation. Matcha hjälper också till att balansera hudens fett- och fuktnivåer, vilket är perfekt för uttorkad och fet hud.
Vem kan använda produkter med matcha?
Produkter med matcha rekommenderas till och kan användas av alla hudtyper, men är särskilt lämpad för fet/kombinerad/torr hud.